Theater | Teater

Ett frö i rymden | Marionetteatern

Ett frö i rymden är en saga om klotet, en nutida fabel om människan och hennes relation till den natur som hon är så beroende av. En föreställning som rymmer poesi, dramatik, magi och humor. Marionetteatern blandar uttryck, koreografi och spelteknik inspirerad av dock-, mask-, karneval- och gatuteater från hela världen.

Marionetteatern drar upp storleken och fyller Skärholmens stora scen med gigantiska maneter, en jättestor fisk på hjul, en blixtsnabb ekorre och en konstig maskin som är omöjlig att stoppa. Med nyskriven musik, små och stora dockor, färgstark scenografi, kostymer och objekt som kan förändras bjuds publiken in i en fantasivärld fylld av oväntade bekantskaper.

Ett frö i rymden vänder sig till en allålderspublik från 5 år.

Trailer: David Giese

Trailer: David Giese

Eva Brise är dramatiker och journalist och har tillsammans med Marionetteaterns konstnärliga ledare Helena Nilsson skrivit Ett frö i rymden. För scenografi och kostym står Märta Fallenius som samarbetat med Marionetteatern i flera tidigare produktioner, bland annat Alice och Minnen och Da-da-da. Musiken är komponerad av Mikael Svanevik som även han arbetat med Marionetteatern i flera tidigare föreställningar.

Press

»Marionetteatern lyckas höja vår sensibilitet inför både naturens och scenkonstens under« DN

»Publiken (från 5 år) tittar med häpen förundran. Att se och varsebli naturens magi i estetisk dockteatertappning är förbluffande vackert, poetiskt och associationsrikt.« SvD

»Om du ska ta ditt yngre barn på någon föreställning just nu, så ska ni se den här föreställningen. Om du som vuxen vill slappna av i en tydlig, behaglig och vacker scenbild ska du följa med någon av den yngre generationen och dessutom passa på att glädja dig åt deras spontana reaktioner« Kulturbloggen